top image

מה כתוב בהסכם משכנתא הפוכה?

משכנתא הפוכה

מה כתוב בהסכם משכנתא הפוכה?

אתם לא באמת יודעים. בדיוק כמו מרבית המתעניינים ב”משכנתא הפוכה”, שאינם יודעים מה כתוב בהסכם עליו הם הולכים לחתום. לרוב המכריע של נוטלי המשכנתאות , מדובר בג’יבריש. רצף אותיות או מילים, חסר כל משמעות. בשלב זה של החיים, הבנה מדויקת של האותיות הקטנות שבהסכם, עשויה למנוע עושק, פינוי כפוי מהדירה, וסכסוכים משפחתיים. התייעצות עם עו”ד מקרקעין, המתמחה גם בתחום הירושות והצוואות, מפחיתה את הסיכונם, המתחים, ומאפשרת לקיחת משכנתא הפוכה, בלב רגוע ושקט.

 

חתימה על הסכם ללקיחת משכנתא

עם היציאה לגמלאות, הירידה בהכנסה החודשית והעליה בהוצאות, נקלעים בני הגיל השלישי לחשש ולמצוקה. תחושות אלו מביאות אותם לשעבד את דירת המגורים לבנק, ולקחת “משכנתא הפוכה”. אלא שלאחר בירור הצרכים, ובחירת המסלול המתאים למשכנתא, חותמים הלקוחות על ההסכם המשפטי שניתן להם על ידי הבנק או חברת הביטוח. בלי בדיקה וללא כל התייעצות עם גורם מקצועי.

חשיבות בדיקת ההסכם משכנתא הפוכה

כל הלקוחות עושים תחשיבים כלכליים ופיננסיים (יכולת החזר חודשי, צרכים כספיים שוטפים וחד פעמיים, גובה הפנסיה, ביטוח לאומי וכו’). מעט לקוחות מקדישים זמן לעיון ולבדיקה של ההסכם המשפטי. מעט מאד מבין נוטלי המשכנתא ההפוכה, בודקים עם עורך דין, מה באמת כתוב בהסכם, עליו יחתמו.

יש לשים לב, כי הסכם נטילת המשכנתא, מבטא את ההסכמות ואת ההתחייבויות השונות של הצדדים. הוא מבטא משפטית את המסלולים, התשלומים, ההחזרים, את התרחישים, הבטוחות ואת הסנקציות. מסמך בן עשרות עמודים, הכתוב בשפה משפטית ארוכה, צפופה, מפותלת ולא ברורה. ניסוחים, שהתעמקות בהם, מובילה להבנה חדשה של ההסכם, ושל המצב הבעייתי של הלווים. ניסוחים, שהבנה שלהם מצריכה מומחיות מקצועית, של עורך דין.

דוגמאות עדכניות: זכותה של החברה שמלווה את הכסף, לפי שיקול דעתה הבלעדית, לפרוע מיידית את ההלוואה (דהיינו – החברה תפנה את הזוג המבוגר מביתם ותמכור את הדירה, אם הלווה יפר התחייבות כלשהי מהתחייבויותיו בהסכם זה, ולא תיקן את הטעון תיקון ו/או הסיר את מחדלו תוך 14 יום); או אם החברה המלווה סבורה שערך הנכס ירד מהותית (לפי שיקול דעתה  הבלעדי); או אם הלווה יוצא לטיול מסביב לעולם, במשך יותר משלושה חודשים; אם הלווה הוכרז כפסול דין (דבר שעלול לקרות, ונפוץ, בגיל השלישי ובמצבים רפואיים מסויימים); אם הלווה לא ערך ייפוי כוח מתמשך; ועוד.

מה יקרה אם חס וחלילה, בני הזוג המבוגר לא יוכלו לשלם את הריבית, עקב בעיה רפואית מתמשכת, או בעיה כלכלית? או שינוי מצב כלכלי עקב פטירת אחד מבני הזוג? צורך באשפוז במוסד סיעודי, שדמי השהייה בו  עשויים להגיע ל- 15,000 ש”ח בחודש? במקרה זה, בני הזוג, נוטלי המשכנתא ההפוכה – עלולים להיזרק מביתם לעת זקנה.

 

משרד עורכי דין וולר ושות’ – ליווי בהליך נטילת משכנתא הפוכה 

האם במקרה זה, עדיין משתלם ליטול משכנתא הפוכה? ואם כן, מה המסלול המתאים? השאלה איננה שאלה כלכלית. זו שאלה משפטית ומהותית. ובשאלות משפטיות ומהותיות בתחום זה, מתייעצים איתנו. יחד, נוכל ללוות אתכם בהליך נטילת המשכנתא, נמפה את הסיכונים, נברר ונחדד את הצרכים והיכולות. במקביל, סביר שיהיה צורך להכין, לתקן או להתאים את הצוואה שהוכנה (דוגמת פטירת אחד מבני הזוג, גירושין, שינוי ביכולת ההחזר העתידית של היורשים, אבדן יכולת השיפוט, מינוי אפוטרופוס, סכסוכים שעלולים להתרחש וכו’), בצורה ברורה ומפורטת. מעוניינים לקחת משכנתא הפוכה, בלב רגוע ושקט? צרו קשר עכשיו, ונשמח לסייע.

שתפו עם חברים
צרו איתנו קשר

מאמרים נוספים