עו”ד ייפוי כוח מתמשך בחיפה
מדינת ישראל מעודדת כתיבת ייפוי כוח מתמשך, כתחליף למינוי אפוטרופוס. המסמך מאפשר לכל אדם בגיר, כשיר וצלול, לקבוע כיצד יטופלו ענייניו האישיים, הרפואיים, הכלכליים והמשפטיים, כאשר לא יוכל לטפל בכך בעצמו. האדם בוחר מרצונו, בשלב בו הוא מבין ומסוגל לקבל החלטות ולבצען, מי יטפל בענייניו וכיצד יראו חייו. תאונות, מחלות זקנה, דמנציה, אלצהיימר, מוגבלות נפשית או שכלית – כל אלה עלולות לפגוע בכושר השיפוט של האדם. לעיתים, במהירות או ללא סימנים מעידים. עריכת המסמך יכולה להתבצע אצל עורך דין שהוסמך לכך על ידי משרד המשפטים. לעורך דין ונוטריון פנחס וולר, ניסיון של למעלה מ-40 שנה בתחום הצוואות, הירושות וייפוי כוח מתמשך. הניסיון, הידע וההשכלה, מבטיחים קשב, הבנה, יכולת הסתכלות מורכבת, ופתרונות מקצועיים ומבוססים, עבור כל פונה.
מה ההבדל בין יפוי כוח מתמשך לצוואה?
פונים רבים מתבלבלים בין שני המסמכים: צוואה קובעת מה ייעשה ברכוש לאחר פטירת האדם. ייפוי כוח מתמשך קובע כיצד תתקבלנה ההחלטות על חייו, עוד בחייו, במצב בו אין יכולת לקבל החלטות בצורה צלולה ועצמאית. ייפוי כוח מתמשך מהווה מעין “צוואה בחיים“, שההחלטות שבו ייכנסו לתוקף במהלך חייו של עורך המסמך בלבד. כאשר האדם נפטר, פוקע תוקף ייפוי הכוח המתמשך. רק אז נכנסות לתוקף הוראות הצוואה, בכל הנוגע לחלוקת רכוש המנוח. קראו כאן הרחבה ודגשים חשובים בעריכת ייפוי כוח מתמשך, מתוך כתבה עם המשרד במגזין חיפה.
תהליך עריכת ייפוי כוח מתמשך במשרד עורכי דין וולר ושות’
תהליך עריכת ייפוי הכוח המתמשך, מבוסס על הוראות חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, ועל הניסיון הארוך שנצבר במשרד עם אלפי לקוחות. השלבים בתהליך:
- פגישות הכנה עם הממנה. בפגישות, עורכי הדין סוקרים את משמעויות יפוי הכוח המתמשך, החלופות, העניינים במסגרת ייפוי הכוח, המגבלות על קבלת ההחלטות, אפשרויות ביטול ייפוי הכוח, ועוד.
- בירור רצונות וצרכים: מצב בריאותי, נפשי, כלכלי, במצבו המשפחתי, מעגלי הקרבה המשפחתיים ויחסי האמון. מטרת הפגישה היא להבין לעומק את רצון המצווה, להציג תרחישים ודילמות, ולנסות לצפות את פני העתיד. רק בצורה זו ניתן לוודא כי רצון הממנה, ישתקף נכונה, ובאופן מדויק וברור, בייפוי הכוח שייכתב.
- הערכת כשירות: אם קיים חשש שהממנה אינו כשיר, או אם עלולים להיווצר סכסוכים משפחתיים, אנו עוצרים את התהליך. אנו נמליץ לפנות לרופא מומחה, לצורך הערכת כשירות.
- ניסוח: עריכה ברורה וחד משמעית, של רצונות והוראות של הממנה. זאת במטרה למנוע אפשרות של מחלוקת, סכסוך או פרשנות. אין ספק כי בהירות המסמך, היא שתקבע את איכותו של המסמך בבוא היום.
- חתימות: לאחר אישור, חותם הממנה על ייפוי הכוח, וחותם מיופה הכוח.
- משלוח לאפוטרופוס הכללי: הממנה (או עורך הדין) שולח את המסמך/הטופס הייעודי, לאפוטרופוס הכללי. רק לאחר קבלת אישור בכתב על קליטת המסמך, ההפקדה מאושרת.
משרד עורכי דין וולר ושות’, הנו בין המשרדים המובילים בישראל (בדירוג BDI), ובין המובילים בחיפה והצפון. אם אתם מתלבטים או שוקלים לערוך ייפוי כוח מתמשך, נשמח להיפגש עמכם ולסייע לכם. ניסיון של למעלה מ-40 שנה בתחום ייפוי כוח מתמשך, צוואות וירושות, מבטיחים קשב, הבנה, יכולת הסתכלות מורכבת, ופתרונות מבוססים. במשרד עורכי דין וולר ושות’, נוכל לענות לכל צרכיכם. צרו קשר, כבר עכשיו.